Aankoop Van Beynum Autogroep door Maas Autogroep

Maas Autogroep en Van Beynum Autogroep hebben overeenstemming bereikt over de verkoop door Van Beynum Autogroep van de dealer-, verhuur- en schadeactiviteiten in het Groene Hart aan Maas Autogroep. De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Naar verwachting zal de beoogde transactie eind mei 2019 definitief afgerond zijn. Tegelijkertijd is door Maas Autogroep overeenstemming bereikt met Volkswagen Pon Financial Services over de verkoop door Maas Autogroep van haar leaseactiviteiten. ROS Managementregie begeleidt Maas Autogroep in beide transacties.

Volkswagen Pon Financial Services is tevens voornemens de activiteiten van Lease Connection, de leasemaatschappij van Van Beynum Autogroep, over te nemen om deze vervolgens samen te voegen met de reeds overgenomen portefeuille van Maas Leasing. Ook deze transactie zal eind mei 2019 worden afgerond. De overnames zijn in lijn met de groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services, dat de afgelopen jaren meerdere leaseportefeuilles heeft overgenomen.

Maas Autogroep, met vestigingen in Nieuwkoop, Alphen a/d Rijn en Uithoorn, is een in de jaren ’60 opgericht familiebedrijf met een uitstekende reputatie. De onderneming voert de merken Audi, Volkswagen, Skoda, Seat en Volkswagen bedrijfswagens en is de afgelopen jaren hard gegroeid. Met de overname van de activiteiten van Van Beynum Autogroep en de samenwerking met Volkswagen Pon Financial Services wordt haar positie binnen het netwerk van Pon’s Automobielhandel verder versterkt.

Volkswagen Pon Financial Services behoort tot de top drie leasemaatschappijen in Nederland. Zij biedt zowel de zakelijke als particuliere klant op automotive toegesneden financiële, verzekerings-, lease- en mobiliteitsproducten aan. Deze producten zijn nauw met elkaar verbonden waardoor er totale vrijheid in mobiliteit aangeboden kan worden. Volkswagen Pon Financial Services heeft een intensieve samenwerking met het dealernetwerk van aandeelhouder Pon. Daarnaast heeft zij ook een universele tak voor de overige merken.

 

Van Beynum Autogroep is een familiebedrijf, dat in 1920 is opgericht. Met vestigingen in Gouda, Moordrecht, Woerden en schade in Bodegraven heeft zij altijd een vooraanstaande positie binnen het netwerk van Pon’s Automobielhandel en het Groene Hart gehad. Na goedkeuring van de ACM zullen de activiteiten vanuit de huidige locaties onder de naam Maas Autogroep worden voortgezet.