Adviseurs ROS Managementregie gecertificeerd!

Wij zijn trots op onze collega’s Nicole Kastrop en Esther Hoogstra. Zij zijn namelijk gecertificeerd voor de ‘Gedrag en Driving Forces’ via TTI Succes Insight.
Dit betekent dat zij u kunnen begeleiden bij uw Persoonlijke Stijl en Motivatie Profiel. Dit profiel inventariseert gedragseigenschappen en geeft een duidelijk overzicht van drijfveren en motivatoren.

Gedragsanalyse

Met de gedragsanalyse wordt gemeten op welke manier wordt omgegaan met zaken als uitdagingen, mensen, veranderingen en procedures. Elke gedragsstijl kent zijn eigen kwaliteiten, maar ook valkuilen. Met behulp van deze analyse worden deze kwaliteiten en valkuilen zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. Organisaties, individuen en teamleden krijgen met deze gedragsanalyse niet alleen meer inzicht en begrip, maar het geeft leidinggevenden ook een sleutel in handen tot effectief people management en coachend leiderschap.

Drijfveren analyse (Driving Forces)

In deze analyse worden de drijfveren achter het gedrag in kaart gebracht. Het geeft aan wat de individu werkelijke beweegt en aanzet tot actie. Welke prikkels zijn nodig om plezier en voldoening uit het werk te halen? Welke werkcultuur past het beste? Het antwoord ligt voor een belangrijk deel in de innerlijke drijfveren of motivatoren. Inzicht en begrip met betrekking tot deze drijfveren leveren belangrijke informatie op. Zo draagt het bij aan het ontwikkelen van het potentieel. Hoe meer passies, voorkeuren en interesses worden gebruikt en gestimuleerd in de werkomgeving, des te groter de kans dat de persoon uit zichzelf de stappen zal zetten om (top)prestaties te leveren.

De gedrags- en drijfverenanalyse is zowel individueel als in teamverband in te zetten. Het is uitermate geschikt voor een goede en gedegen teambuilding. In de groep worden de persoonlijke profielen van alle teamleden op een effectieve manier inzichtelijk en bespreekbaar gemaakt, waarbij gebruik gemaakt kan worden van een overzichtelijk teamwiel. De teamleden krijgen zo meer inzicht in en begrip voor ieders gedrag en motivatie en de relaties tussen de verschillende profielen. Dit kan bijdragen bij aan betere (team)prestaties en effectieve communicatie.

Bent u geïnteresseerd in wat de gedrags- en drijfverenanalyse voor u of uw team/collega’s kan betekenen, neem dan geheel vrijblijvend contact op met Esther of Nicole.

Onze Experts

Nicole Kastrop-Oosterink

Directeur

Esther Hoogstra

Organisatieadviseur