Dei Capital verwerft meerderheidsbelang in Wessels Groep

De voormalig eigenaren van Wessels Groep (Wessels Tegels, Corbeel & Greven Natuursteen en Betting Ressing), Nico Wessels en Werner Hegeman, hebben zich verzekerd van opvolging van hun ondernemingen door de verkoop van Wessels Groep aan Dei Capital en Auke Borckink. Dei Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Wessels Groep en de aan haar gelieerde ondernemingen. Samen met algemeen directeur Auke Borckink zijn per 2 juli 2019 de aandelen overgenomen van de huidige eigenaren Nico Wessels en Werner Hegeman.

 

Wessels Groep
Al vele jaren zijn de bedrijven van Wessels Groep: Wessels Tegels, Corbeel & Greven Natuursteen en Betting Ressing begrippen in de Nederlandse bouwwereld. Wessels Groep is een landelijk werkend en toonaangevend bedrijf dat al bijna 50 jaar bestaat. Vanuit een zeer modern en efficiënt bedrijfspand in onder andere Lichtenvoorde worden dagelijks ca. 150 vakbekwame medewerkers aangestuurd voor de complete afbouw van zeer uiteenlopende projecten.

Tot haar opdrachtgevers behoren alle grotere bouwbedrijven. Voor grote conceptbouwers fungeert Wessels Tegels als een betrouwbare partner in allround tegelwerk en natuursteen. Vanuit haar eigen natuursteenbedrijf Corbeel & Greven te Winterswijk worden vensterbanken, dorpels en complete buitengevels geproduceerd, geleverd en gemonteerd.

 

Verkopers aan het woord
Nico Wessels: “In onze zoektocht naar een goede overnamepartner stond voor ons centraal dat de waarden van het familiebedrijf gecontinueerd worden”.
Werner Hegeman: “Wij hebben een weloverwogen keuze gemaakt en we zijn verheugd dat we geschikte overnamepartners hebben gevonden die werken vanuit dezelfde filosofie”.

 

Adviseurs
Wij hebben Nico Wessels en Werner Hegeman mogen begeleiden bij de verkoop aan Dei Capital en Auke Borckink en kijken terug op een zeer geslaagd traject met tevreden partijen. We wensen Nico Niehoff en Auke Borckink zeer veel succes met het verder uitbouwen van hun onderneming!