ROS Rally

Omloop van Barchem

In april 2018 organiseerden we – samen met twee partners – voor het achtste jaar op rij de ‘Omloop van …’. Deze keer als Omloop van Barchem. Een kaartleesrit voor klassieke automobielen en youngtimes, waarbij de start/finish locatie ieder jaar wijzigt. In totaliteit moeten de deelnemers zo’n 200 kilometer afleggen, waarbij middels verschillende kaartleesopdrachtsystemen de juiste route moet worden bepaald én gereden.

Met prachtig, zonnig weer en circa 60 equipes gingen we van start vanaf Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem. De rally werd gereden richting Eibergen waar we bij Het Muldershuis hebben genoten van een heerlijke lunch (uiteraard met rallykroket).

Na de lunch werd de route vervolgd richting Woodbrooke waar een heerlijk dinerbuffet op ons stond te wachten. En uiteraard de prijzen werden uitgereikt aan de winnaars van de sport- en tourklasse. We kijken met een erg goed gevoel terug op deze prachtige dag! Zeker omdat we, mede door de bijdrage van de deelnemende equipes, een cheque ter waarde van € 4.500 hebben kunnen uitreiken aan Sapana Village Sociale Impact. SVSI is een non-profitorganisatie die actief is in het Chitwan-gebied in Nepal. Het belangrijkste doel is de armoedebestrijding van de bevolking. Met de bijdrage van € 4.500 is SVSI in staat om binnen haar ‘Geitenfokkerij project’ in Chitwan maar liefst negen dorpen met in totaal zo’n 180 geitenfokkers structureel te helpen aan een beter inkomen, waardoor 900 mensen zicht hebben op een betere toekomst!

Bent u geïnteresseerd in de jaarlijks terugkerende rally, neem dan een kijkje op de website www.omloopvan.nl of neem contact met ons op. In 2019 wordt de rally – omgedoopt tot de Omloop van Brummen – gereden op vrijdag 10 mei 2019.